Står du og overvejer om du skal vælge enten et Apple TV eller en Chromecast, men er kommet i tvivl omkring hvilen af mulighederne der er bedst for dig? Så fortvivl ikke, for vi vil give dig lidt mere viden så du finder ud af præcist hvilken du skal vælge dit dit behov.

Hvad er bedst?

For at finde ud af om et Apple TV og en Chromecast er bedst, så skal du finde ud af præcist hvad du gerne vil bruge dem til. De giganter som har skabt produkterne er nemlig i hård kamp mod hinanden og eftersom Apple skabte deres Apple tv først i 2007 i forhold til Google som skabte deres Chromecast i 2013, så vil mange jo mene at google blot har efterlignet deres produkt. For det afhænger nemlig fuldstændig af hvad du gerne vil bruge disse produkter til. De har begge dele en masse smarte funktioner, som løbende bliver opdateret og da det er to af de største konkurrenter derude, så er de hele tiden igang med at skabe funktioner som konkurrenten ikke kan klare. Derfor bør du altid holde dig opdateret på de nyeste funktioner. Men lad os grave dybere i de forskellige muligheder som en Chromecast og et Apple TV har.

Chromecast

En Chromecast er Google’s svar på et streaming produkt, hvor du kan streame ting direkte fra din telefon og op på fjernsynet. Det betyder at hvis du eksempelvis ser en film på din telefon igennem Netflix eller lignende streaming app, så kan du blot klikke på logoet som du kan se nedenfor, for at det ryger direkte op på dit fjernsyn.

Det gør naturligvis at du lynhurtigt kan få set din film på den store skærm og er ganske praktisk hvis du vil slippe for at bruge din fjernbetjening. Derudover så kan den også kobles på deres google Home, så du kan snakke med din chromecast og eksempelvis få den til at tænde for din ynglingsserie, selv uden din mobil.

Apple TV

Et Apple TV er Apples streaming produkt, hvor du har mulighed for at dele din skærm fra din Iphone og op på dit fjernsyn. Dette er en mulighed som du ikke kan gøre med en Chromecast og hvor man skal bruge forskellige Apps til at gøre dette når du bruger Google’s Chromecast. Med et Apple TV kan du gøre præcist som du kan med chromecasten, nemlig ved at dele dine streaming tjenester og få dem sendt op på fjernsynet, hvilket igen fungere som en fjernbetjening. Du kan også tale med Siri og give hende komandoer, hvilket betyder at du kan få tændt fjernsynet ved at fortælle SIRI at fjernsynet skal tændes eller din favorit serie skal sættes på.

Hvilken skal du vælge?

Efter at du har læst hvad en Chromecast og et Apple TV så har du en ide om hvilke funktioner de har. Og nu skal du vælge om du skal købe den ene eller den anden, og her afhænger svaret fuldstændig af om hvad du fortrækker. Hvis du ikke har et behov for det såkaldte mirrordeling på din iphone, så vil en Chromecast i mange tilfælde koste en smule mindre, men hvis du har en Iphone så vil der være mange muligheder som er praktiske, men en Iphone kan også sagtens bruge en Chromecast, så nu skal du blot vælge hvilke der passer dig bedst.

Tips til Chromecast og Apple TV: Hvis du gerne vil få et større udvalg af film og serier hos Netflix, så kan du overveje at bruge VPN til Netflix til at fjerne den geografiske blokering når du streamer, hvor du med både Apple TV og Chromecast kan gøre brug af denne mulighed og få låst op på det amerikanske indhold, som er dobbelt så stort et udvalg som det danske

Læs også hvad er crowdlending? .