Crowdlending giver dig mulighed for at investere i lån, så du kan tjene penge på at låne dine penge ud. Det giver rigtig god mening hvis du har mange penge stående i banken som tjener 0 % i rente fordi banken ikke giver rente på indstående i banken mere. Derfor kan du vælge at låne dine penge ud på platforme som eksempelvis fast invest eller Mintos som giver dig et afkast på over 10 % om året.

Med crowdlending kan du oprette dig på en platform som eksempelvis overstående og overføre dine penge til dem. Derefter vil dine penge blive investeret i de forskellige lån som du enten selv udvælger eller har en auto invest funktion der finder de bedste lån for dig.

Crowdlending platforme

Der er en hel masse forskellige slags online crowdlending platforme, og det kan godt være svært at finde ud af hvilken du skal vælge imellem.

Derfor vil jeg lige liste nogle af de forskellige crowdlending platforme op for dig, så du ikke behøver at lede efter dem der er bedst.

Mintos

Mintos er europas største crowdlending platform og uden tvivl også en af de mest populære valgmuligheder. Der er over 160.000 investorer på platformen som investere i alle typer lån fordelt ud på deres over 60 lånegivere.

PeerBerry

PeerBerry er en af de andre store crowdlending platforme i Europa, og uden tvivl et godt valg hvis du gerne vil investere i lån.

PeerBerry er kendte for at tilbyde lån som er med korte løbetider på omkring 30 dage, så man hurtigt kan få sine penge ud igen hvis man gerne vil have sine penge frigivet til anden side.

Du kan læse lidt omkring PeerBerry her

Investering i lån

Når du investere i lån, så er der naturligvis en risiko for at der er dårlige betalere. Men det har Mintos sørget for ikke bliver et problem. De har nemlig produktet Buyback garanti som sikre at hvis et lån ikke bliver betalt til tiden, så vil lånet blive købt tilbage af långiveren og så vil du som investor ikke have mistet nogle penge.

På den måde kan du få et langt mere stabilt afkast og du ved præcist hvad dit afkast er i modsætning til aktier, som stiger og falder løbende hen over året.

overfør penge billigt til udlandet

Når du skal overføre penge til udlandet, hvor de forskellige crowdlending platforme befinder sig, så anbefaler vi at du læser om Transferwise som giver dig mulighed for at overføre pengene billigt og let til udlandet ude nat betale bankens dyre omkostninger og gebyrer som ofte er skjulte.