Vil du gerne gøre dit tv skærm rent uden at ødelægge det, så bør du læse vores artikel, hvor vi fortæller omkring mulighederne for at gøre det rent ude nat ødelægge og skade tv skærmen.

Sådan rengøre du din TV skærm

Når du gør din tv skærm rent, så er det vigtigt at du er meget nænsom, for eftersom at det er elektronik, så vil det have let ved at gå i stykker hvis det ikke bliver gjort ordenligt. Fjernsyns teknologien har gået igennem en stor forvandling igennem de seneste 30 år, og lige siden at det første TV kom til verden i 1960’erne, så har rengøringsmetoderne også fået sig en gevaldig opdatering.

Derfor har vi samlet 3 tips som du bør efterleve for at sikre at det stadig fungere bagefter, så du både kan holde din TV skærm flot og ren på den lange bane.

Vent med at gøre dit TV rent til det er koldt

Når du skal vaske dit TV, så er du nød til at vente til at det bliver koldt af flere årsager. For det første så vil du på den måde kunne undgå at statisk elektricitet holder på støvet, og derudover så vil et varmt TV også kunne få fugten til at fordampe under din rengøring af TV skærmen, hvilket vil ende med at der er rester fra dit rengøringsmiddel på TV skærmen efterfølgende.

Benyt en mikrofiberklud

En TV skærm er ømtålig og langt fra så holdbare som de var dengang hvor TV skærme var en almindelig glasrude, hvor man brugte alt lige fra aviser til skrabere for at tørre dem af. Idag vil de hurtigt få ridser og derfor er det ikke den rette måde at gøre din TV skærm ren. Brug i stedet en helt ren mikrofiberklud, da almindelige støvkludde kan indholde ting som resterne af rengøringsmidlet som du sidst har brugt. En mikrofiberklud har en blød overflade som ikke skader din TV skærm i modsætning til mange andre kludde. Hvis du vil læse mere om mikrofiberkludde og hvor de kan købes, så besøg rensning.dk som har skrevet en hel artikel alene omkring mikrofiberklude.

Vær forsigtig

Når du skal tørre din TV skærm af, så skal du ikke presse for hårdt på den, for at gøre den ren. Den kan ikke holde til et særligt stort pres, og hvis du kommer til at presse for hårdt på TV skærmen, så kan du risikere at nogle af dine pixels i skærmen vil blive ødelagt, hvilket kan ende i at der vil være områder på skærmen hvor der mangler en del af billedet. Så derfor bør du blot tørre det ganske let af for støv, når du gør det rent.