Crowdlending – Ny mulighed for at tjene penge

Kunne du godt tænke dig at få din opsparing i banken til at vokse? Og kunne du godt tænke dig at få lov til at tage bankens rolle, og få lov til at låne penge ud til andre, imod at dem du låner penge ud til betaler en månedlige rente samt afbetalinger, og på den måde få en ekstra indtægt.

Det er faktisk muligt, og der er et navn for at investere i forbrugslån der hedder crowd lending hvor du simpelthen kan investere i lån både til privatpersoner og virksomheder og tjene penge på det.

Crowdlending er blevet utrolig populært i de senere år, og især efter finanskrisen hvor det blev utrolig svært at låne penge i hele europa, så eksploderede væksten.

Læs meget mere om crowdlending i artiklen her.

Hvad er Crowdlending

Crowdlending er en mulighed for at private investorer kan gå sammen som ’’the crowd’’ og altså være flere om at finansiere disse lån. Så et lån på 10.000 kroner vil blive delt op, så 100 investorer kan investere 100 kroner i dette lån og dele afkastet.

Crowdlending startede op tilbage i 2005, men blev først rigtig populært efter 2008 hvor finanskrisen havde ramt store dele af verden, og hvor det blev umuligt at låne penge som privatperson. Her kunne man igennem crowdlending stadig få lov at låne penge når banken sagde nej. Og investorer ville gerne have et bedre afkast end de fik i banken, hvor de ingen rente fik for deres penge. Hvis du vil vide mere om crowdlending så kan du besøge crowdlendingdanmark.dk som udelukkende skriver om crowdlending og de platforme du kan investere igennem.

Sådan investerer du i lån

Nu har du besluttet dig for at komme i gang med at investere i lån, så nu skal du bare i gang. Men hvordan kommer du i gang? Det er ganske simpelt og jeg vil nedenfor vise hvordan.

  1. Først skal du oprette en konto på en af de platforme der findes derude.
  2. Når din konto er oprettet og du er verificerede som investor, så er du klar til at overføre penge til din konto.
  3. Nu skal du overføre penge til din konto. Hvis det er en udenlandsk platform, så går der lige et par dage før pengene er landet på kontoen.
  4. Når pengene er landet på din crowdlending konto, så kan du vælge de lån du ønsker at investere eller sætte platformens auto Invest op for derefter at lade den investere automatisk for dig.

Nu er du hermed i gang som crowdlending investor og har investere i lån.

Hvad er afkastet?

Investering i lån med crowdlending giver dig et af markedets højeste afkast indenfor investering. Du kan nemlig forvente at få et afkast på mellem 8 og 16 % afhængig af hvilken platform du har valgt og hvilke slags lån du har investere i.

crowdlending skat

Du skal kun betale skat af det afkast du har ved crowdlending, og dette skal du indberette årligt sammen med din selvangivelse.

Læs også: Aktieanbefalinger – Find dem på den bedste online børsmægler