Vil du gerne investere i aktier, men er i tvivl omkring hvordan du kommer i gang, så bare rolig. Det er hverken svært eller besværligt, så snart du lige har fået en ide om hvordan det fungere. Det vil vi forsøge at give dig i denne artikel.

Hvad er en aktie?

Når du køber en aktie, så køber du en lille del af en virksomhed. Det betyder at du vil blive medejer af denne virksomhed. Og når du investere i aktier, så investere du derfor i at den virksomhed du har købt aktierne i, vil klare sig godt og på den måde vil din investering stige. Så når det går godt for virksomheden du har aktier i, så vil du få en højere aktiepris og nogle virksomheder udlover endda udbytte hvert år, hvor du får en lille bid af det overskud som virksomheden har skabt, såfremt der har været et overskud.

Hvor køber man aktier?

Der er mulighed for at købe aktier flere forskellige steder. En af de mest kendte er naturligvis banken, da det er der alle dine penge i forvejen er, men det er ofte ikke den mest attraktive måde at købe aktier, da bankerne tager en del gebyrer og administrationsomkostninger i forbindelse med at købe og sælge aktierne for dig, hvilket ofte ikke kan betale sig. Derfor findes der også andre platforme som eksempelvis nordens største online børsmælger, nemlig Nordnet.dk som giver dig mulighed for at købe aktier med billig kurtage og ingen yderligere omkostninger. Læs mere her og find ud af hvilke muligheder du har hos Nordnet i forhold til din bank.

Hvor meget skal jeg investere?

Der er ingen magiske tal for hvor meget der skal investeres for. Nogle investere for 500 kroner og andre for 50.000 kroner, og det afhænger fuldstændig af hvor mange penge du har mulighed for at investere samt hvor mange af dem du ønsker at investere i aktier. Derfor skal du blot investere de penge som du følger er rigtigt for dig og din økonomi..

Invester aldrig penge som du ikke har råd til at tabe

Der er altid en risiko ved at investere med aktier, og derfor er det vigtigt at du ved at du kan risikere at tabe pengene igen. Derfor skal du aldrig investere penge som du ikke har råd til at tabe. Og du bør heller ikke investere dine penge i aktier, hvis du ved at du får brug for pengene i nærmere fremtid, da aktiehandel er en langsigtet investering som gerne kræver at dine penge er investeret i flere år.