Digitaliseringen er i fokus konstant, da det uden tvivl er det der definerer vores tidsalder. Digitaliseringen har medført en kæmpe effektivisering, som er udsprunget i samarbejde med globaliseringen og den teknologiske udvikling. Vi er mere tekniske end nogen sinde før og danskerne arbejder i højere og højere grad foran computeren.

Digitaliseringen er alle vegne

Alle kender efterhånden til begrebet digitaliseringen, da det har haft en så central betydning for vores samfund og den måde vi som mennesker opfører os. Kort sagt er det en overgang fra en analog tilstand til en digital. Digitaliseringen er for længst der, der og alle vegne. Den er allerede dybt forankret i alle aspekter af vores samfund og vores hverdag. Ikke bare i form af sociale medier, men også vores arbejdspladser og vores interaktion med det offentlige. 

Vi er efterhånden så lang i digitaliseringen at det ikke længere handler om at gøre analoge ting digitaliseret, men at udvikle digitaliseringen. Vi ejer alle et fjernsyn, men funktionen af det har med tiden ændret sig en del. Mange, særligt unge, bruger faktisk ikke længere fjernsynet, som deres forældre og bedsteforældre kender det. Der er uendelige muligheder for at se det man Aller helst vil se på nettet. Der findes et utal af både danske udenlandske streamingtjenester. De fleste vælger at se amerikansk Netflix, hvor de kan se alle de serier og film man vil, lige hvornår man vil.

Streamingtjenesterne er langt fra det eneste der er rykket til nettet. Flere og flere vælger at læse deres aviser, bøger osv. online. Digitaliseringen har skabt en online verden, hvor det meste er tilgængeligt for alle, og vi kan selv hente det ned på det tidspunkt vi selv ønsker. 

Virksomhederne arbejder på højtryk  

Virksomhederne har mere end nogen sinde digitaliseringen i fokus. Virksomhederne ønsker at være der hvor forbrugerne er og vil være endnu mere i fremtiden. En digitaliseret virksomhed er efterhånden betegnelsen på en succesfuld virksomhed.

Digitaliseringen har dog også betydet, at der er opstået en meget høj konkurrence imellem måde nationale og internationale virksomheder. Digitaliseringen vokser sideløbende med globaliseringen, hvilket gør nettet til et kæmpe marked og informationsplatform for hele verdens befolkning.

Virksomhederne er rykket online, hvilket betyder, at markedsføringen også ændre sig fra den fysiske form i gadebilledet til at befinde sig på digitale platforme. Befolkningen bruger meget tid på særligt google og diverse sociale medier. Der er mange parametre man som virksomhed kan konkurrere på, for at fange forbrugernes opmærksomhed bedst muligt. Webdesign er en af de vigtigste parametre, da vi som mennesker elsker, når noget er visuelt flot og overskueligt for øjet. Når man besøger en hjemmeside, er førstehåndsindtrykket super vigtigt for, hvordan forbrugeren efterfølgende agere, nogle forlader endda siden med det samme på grund af et dårligt design. Virksomhederne skal tænke deres målgruppe ind i alt de gør, på en meget mere gennemarbejdet måde end før i tiden.

Digitalisering og den teknologiske udvikling

Men det hele handler ikke kun om det der sker online, men også det udstyr, som hjælper os til den bedste brugeroplevelse. Der er fuld fart på at udvikle teknologisk udstyr, som gør hverdagen nemmere. Robotterne er et af de helt stor omtalte projekter. Flere arbejdspladser, som før var hårdt fysisk arbejde, er nu blevet automatiseret på mange væsentlige punker.

Kunstig intelligens er også en kategori af digitaliseringen, som har medført den hurtige udvikling på området. Det er en hurtig teknologisk proces, hvor computerne løser opgaver, som for mennesker kræver en meget stor intelligens. Det er til tider opgaver, som er umulige for mennesket at løse, ellers er det komplicerede og tidskrævende opgaver, som nu kan løses meget mere effektivt, med et korrekt resultat.

Internetforbindelsen og elektriciteten er blevet uundværlig for os i hverdagen, både på arbejdet og i fritiden. Internet of things er et websted der går ind og kigger på mere specifikke ting under digitaliseringen. Her skrives der både om det nyeste og smarteste udstyr, den digitale verden og hvordan vores samfund, på kort tid, har oplevet meget store forandringer. Alt elektronik kan forbindes og der er mange forskellige holdninger til den store ukendte verden, som befinder sig online på alle vores enheder.