Børnepenge er en udbetaling som kommer hvert kvartal for forældre med børn under 18 år. Og de er en kæmpe hjælp til børnefamilier, da det trods alt koster mange penge at få børn, hvilket sikre at alle har råd til at give børnene tøj, mad og et sted at bo ved at supplere den yderligere indkomst i husstanden.

Hvad er børnepenge?

Lige siden 1987 har man som børnefamilie kunne få børnepenge udbetalt fra det offentlige, som en ekstra ydelse og hjælp til at sikre at børn kunne få en ordenlig opvækst med tøj, mad og et sted at bo. Børnepenge er en kontakt udbetaling som er fuldstændig skattefri. Idag er der omkring 660.000 børnefamilier i landet som får børnepenge til deres 1.200.00 børn og unge, som også er kendt som børne- og unge checken. Der har tidligere været en begrænsning for hvor mange børn i familien man kunne få børnepenge til, men loftet er fjernet hvilket betyder at uanset hvor mange børn du har, kan du få børnepenge. Hvis du vil gå i dybden med børnepenge, så kan du læse meget mere på udbetalingsoversigt.dk som har skrevet alt om alle offentlige udbetalinger, så du kan få dine svar der.

Hvor meget får man?

Når du får børnepenge, så får du flere penge jo yngre barnet er.
Nedenfor vil vi vise hvor meget man får i børnepenge på nuværende tidspunkt:

  • 0 til 2 årig giver 4506 kroner i kvartalet
  • 3 til 6 årig giver 3567 kroner i kvartalet
  • 7 – 14 årig giver 2808 kroner i kvartalet
  • 15 til 17 årig giver 936 kroner om måneden

Hvornår får man børnepenge

Du vil få børnepenge i hvert kvartal og pengene vil blive udbetalt til moderens konto, medmindre det er faren som har bopælsadresse og forældremyndigheden. Børnepenge bliver udbetalt på Nem kontoen, og hvis du får en ny Nem konto så vil pengene komme til den ny Nem konto i stedet.